Voedselintoleranties | Modern Bread and Bagels

27 februari 2024 – Een blog van Robin van Spronsen over hoe de bagel, de ideale oplossing is voor mensen die glutenvrij moeten eten. En Modern Bread and Bagels maakt heerlijke varianten!

Voedselintoleranties | Modern Bread and Bagels

Alhoewel glutenvrij brood, in vergelijking met 10 jaar geleden, veel lekkerder is geworden, valt er nog veel winst te behalen. Niet alleen in de smaak en textuur maar zeker ook in de kosten ervan. Ik ben ontzettend blij dat ik in 2023 achter mijn voedselintoleranties ben gekomen, en niet twaalf jaar geleden (al was dat wel een stuk beter voor mijn gezondheid geweest!). Het feit dat je nu bij veel supermarkten een glutenvrij product kunt kopen, is ontzettend fijn en dat was eerder zeker niet de norm. Desondanks deze ontwikkelingen, zou ik graag de kwaliteit van het brood nog iets meer verbeterd zien. Al heeft Schär, een merk dat alleen maar glutenvrije producten maakt, wereldwijd de markt echt verovert en maken zij best goede broden. Toch hoop ik stiekem dat meer bakkers en chefs zich ermee gaan bemoeien zodat glutenvrij brood eten geen straf meer hoeft te zijn.

En dat is nou precies wat Modern Bread and Bagels in New York City doet. Alle bagels zijn glutenvrij en smaken zo goed als hetzelfde als een normale bagel. Het enige nadeel is dat niet elke glutenvrije eter in New York City woont en ik wel erg ver weg! Waar je bij veel broden het verschil van bloem echt merkt, is dit bij bagels veel minder het geval. En toch heb ik vooralsnog niet veel andere glutenvrije bagel zaken gezien, in NYC of in Nederland. Wat wel duidelijk maakt waarom Modern Bread and Bagels een begrip is in de glutenvrije community in NYC en omstreken.

Een oproep dus aan alle bagelzaken: graag meer glutenvrije varianten op de kaart en ik kom proeven! Ik kon bij Modern Bread and Bagels een paar varianten eten met mijn andere intoleranties en heb er van genoten.

Deze blog is geschreven door Robin van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via robinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.