Voedselintoleranties | Het Vegetarische menu, het menu van de toekomst?

30 januari 2024 – Robin van Spronsen blogt over het vegetarische menu. Zij kon zich niet voorstellen vrijwillig een volledig vegetarisch menu te eten maar bij sommige chefs kan ze je het echt aanbevelen.

Voedselintoleranties | Het Vegetarische menu, het menu van de toekomst

Als ik eerlijk ben, kon je mij 3 jaar geleden niet enthousiast krijgen over een volledig veganistisch restaurant. Mijn moeder bestelt vooral bij de culinaire chefs graag het vegetarische menu omdat ze daar veel creativiteit in ziet die haar ook weer inspireren om iets anders naar met name groenten te kijken. Nu dat ik al bijna 6 maanden glutenvrij, zuivelvrij, geen ei of pinda’s en hazelnoten eet, is vegetarisch / veganistisch eten opeens geen grote stap meer. Recent had ik weer een top ervaring in New York. Oké, ik had iets minder drempelvrees omdat restaurant abcV een veganistisch restaurant is van de Franse driesterren chef Jean-Georges Vongerichten, maar toch was ik een beetje afwachtend benieuwd naar wat ik voorgeschoteld zou krijgen. Natuurlijk was het heerlijk, vooral zijn bloemkool gerecht, yummie!

Wie maakt zijn bloemkool zo?

Ik kan toch best aardig koken, maar sommige groentes kan ik niet op een spannende manier klaar maken. En bloemkool hoort daar bij. Toen wij de ‘whole roasted cauliflower’ bestelde had ik niet verwacht dat dit een van mijn favoriete gerechten van de avond ging worden. De combinatie van bloemkool met kurkuma tahini, za’atar, granaatappel, kruiden en nog meer toppings, was onverwacht lekker. Misschien wel de beste bloemkool die ik ooit heb gehad. Ik hoor het graag als er in Nederland, met name in Amsterdam en Leiden, ook chefs zijn die toveren met bloemkool!

Als chefs dit kunnen met groenten, raad ik iedereen echt aan eens vaker het vegetarische menu te bestellen.

Deze blog is geschreven door Robin van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via robinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.