Voedselintoleranties | Crown Shy’s iconic bread

21 maart 2024 –Robin van Spronsen blogt over het vragen van een bedrag voor brood en boter. Een mooi voorbeeld is restaurant Crown Shy in NYC waar men normaliter 12 dollar voor het tweede rondje van hun iconische brood en boter vraagt. Echter wat doe je dan met een glutenvrij afbakbroodje?

Voedselintoleranties | Crown Shy’s iconic bread

Mensen die wel eens bij restaurant Crown Shy in New York City zijn geweest, weten dat ze bekend staan om hun versgebakken brood die je aan het begin van de maaltijd krijgt. Helaas branden maar heel weinig chefs zich aan vers glutenvrij brood (jammer, maar begrijpelijk). Dus toen wij de broden ontvingen was er een groot verschil tussen het normale en glutenvrije brood.

Omdat ik met vrij veel intoleranties rekening moet houden, was er op de menukaart niet ontzettend veel om te kiezen, dus mijn broodje was er snel doorheen. Bij de vraag of ik wellicht nog een sneetje brood mocht, kwam er kortsluiting bij de bediening.

Is glutenvrij brood hetzelfde waard als versgebakken brood?

De eerste reactie was uit gewoonte, ‘that will be 12$, is that ok?’ – en als ik eerlijk ben is 1 snee glutenvrij brood dat nooit waard. Een paar minuten later verscheen er toch opeens een extra glutenvrij broodje aan tafel. Omdat Crown Shy bekend staat om zijn brood, geven ze de eerste gratis en daarna kosten de broodjes 12$ per stuk. Maar de bediening kwam terug met: This bread, het glutenvrije brood, is free.

En ondanks dat ik het met ze eens was dat 1 snee glutenvrij brood geen 12$ waard is, vraag ik mij af waar de grens ligt. Ik knijp in mijn handen als een restaurant over glutenvrij brood heeft nagedacht, en zeker als het vers gebakken is ben ik meer dan bereid om daarvoor te betalen.

Mijn vraag aan chefs is dus, wanneer gaat het niveau van glutenvrij brood dusdanig omhoog dat restaurants het meer gaan aanbieden en er ook geld op gaan verdienen?

Deze blog is geschreven door Robin van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via robinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.