Voedselintoleranties | Red Heat American Tavern naar Nederland

20 februari 2024 – Een blog van Robin van Spronsen over hoe een buurtrestaurant in een klein plaatsje in Amerika, het beste met haar voedselintoleranties omging tijdens haar vakantie.

Voedselintoleranties | Red Heat American Tavern naar Nederland

Tijdens de voorbereiding van onze trip naar Amerika, hebben we elk restaurant waar we graag wilden eten een mail gestuurd om uit te leggen wat mijn intoleranties zijn, en of ze daar iets mee konden. Een aantal hadden gereageerd, de meeste niet. Los van het achterstallige stukje gastvrijheid, waren we enthousiast over de restaurants en zagen mogelijkheden dus hebben we daar toch reserveringen gemaakt. Onze reis begon in New York City, een stad waar veel mogelijk is, zou je denken. Het was verbazingwekkend hoe lastig het was om een maaltijd te krijgen waar geen enkel van de intoleranties in zat. Na een aantal dagen New York had ik eigenlijk best trek!

Onderweg naar Vermont en Maine hebben we 1 nachtje overnacht in het plaatsje South Windsor, wat grotendeels een industrieterrein is met grote winkels als de Target, Walmart en een aantal restaurants. Toen we de plaats binnenreden, had ik weinig vertrouwen dat het restaurant waar we een reservering hadden, opties voor mij zouden hebben. Dat had ik het goed fout!

Red Heat American Tavern

Om 19:30 liepen we het drukste restaurant op de straat in, de Red Heat American Tavern en kregen een booth in een echt Amerikaans buurtrestaurant. Naast ons zaten lange tafels met families, kleine kinderen en de opa en oma’s. Totdat wij klaar waren met eten en vertrokken, zat het restaurant vol. Een goed teken.

Toen de bediening zich op de supervriendelijke Amerikaanse wijze voorstelde en vertelde dat zij ons ging helpen die avond, kwam ik weer met mijn riedeltje aan intoleranties. Ik vraag dan altijd of ze suggesties van de menukaart hebben. Groot was ons aller verbazing, ze gaven aan bijna alle gerechten gluten-, ei- en zuivelvrij te kunnen maken. Sterker nog, ze beloofde zelfs knapperige kipnuggets (het klinkt niet als een culinair hoogtepunt, maar ik mis het knapperige eten erg!).

Kipnuggets voor volwassenen

Ik koos voor kipnuggets en daarna een steak, en het was heerlijk. Wij zijn op de terugweg van de reis, nog langs een andere locatie van de Red Heat American Tavern gereden, waar ik wederom kipnuggets heb gegeten. Ik ben nog steeds benieuwd hoe ze die kip zo knapperig krijgen, zonder ei, gluten en/of zuivel, maar ik ben allang blij dat ik het twee keer heb kunnen eten. Ik moet stiekem bekennen dat dit mijn favoriete restaurant van de reis was – puur omdat ik zo erg werd verrast. En ik zou zo’n buurtrestaurant ook graag in Amsterdam hebben!

Deze blog is geschreven door Robin van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via robinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.