Lieve McDonald’s, mogen we meer glutenvrije opties alsjeblieft?

12 september 2023 – Een blog van Robin van Spronsen, over hoeveel McDonald’s vestigingen in Nederland glutenvrije opties aanbieden, maar ze zou ze graag bij meer vestigingen zien!

Lieve McDonald’s, mogen we meer glutenvrije opties alsjeblieft?

Zoals ik laatst schreef is het langs de weg knap lastig om iets te eten te vinden als je zo veel voedselintoleranties hebt als ik. Natuurlijk is het nog stommer dat ik er niet op voorbereid was. In Nederland bied McDonald’s namelijk 3 glutenvrije burgers: de hamburger, cheeseburger en de QuarterPounder. Maar zodra je grens overgaat, verdwijnen deze opties als sneeuw voor de zon.

Europa

Onze buren in Luxemburg die doen niet eens hun best om met je mee te denken, bij de vraag: hebben jullie wellicht ook een glutenvrije optie? Kreeg ik het antwoord: friet. Nee super, hier kan ik wat mee. Toch heeft dit wellicht wel meer charme dan wat ze in Frankrijk doen. Zij hebben op de systemen van de bestelzuilen een allergenenscherm waar je kan aangeven waar je allemaal allergisch voor bent, zodra je het hebt ingevuld krijg je het menu te zien. Vervolgens kan je beginnen met je bestelling aanklikken, maar kom je er snel achter dat er geen enkele optie is (en ja, ik heb alle burgers aangeklikt om het te testen). Het principe is natuurlijk al ver voor op andere landen, maar toch jammer dat ze dan geen opties hebben die je kan eten.

Maar Italië was voor mij de grootste telleurstelling. Zij zijn wat betreft glutenvrije producten, in vergelijking tot Nederland verder, maar de McDonald’s heeft echter alleen een cheeseburger die is voor verpakt en in de magnetron word gedaan. Nou is dit niet afschuwelijk (al was de burger niet bepaald lekker, volgens mijn vriend), maar het probleem is dat ik ook geen zuivel mag. Ik had hem al besteld in de veronderstelling dat ik de toch niet gesmolten kaas eraf kon halen, maar door de magnetron was die voor het eerst eens gesmolten. Zat ik dan, zonder burger, in de auto te bedenken wat ik nu ging eten.

McDonald’s Nederland

Tot verkort hadden de drie meest dichtstbijzijnde McDonald’s vestigingen bij mijn huis glutenvrije opties, en opeens zijn ze weg. Ik heb ondertussen begrepen dat het vervelend is voor de medewerkers als zij een glutenvrije burger doorkrijgen, aangezien ze ook moeten oppassen met sporen. Maar wij glutenvrije eters waarderen het wel heel erg. Lieve McDonald’s mogen ze alsjeblieft terug op het menu?

Deze blog is geschreven door Robin van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via robinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.