Instagram versus Reality over koffie

01 februari 2024 – Eva Faber, junior adviseur, blogt over bijzondere koffie combinaties die zij dagelijks tegenkomt op sociale media en de comments daarop. Ze drinkt nog maar weinig koffie en zoekt naar die combinatie die haar overhaalt om het toch weer eens te proberen. Echter Instagram versus Reality over koffie schijnt nog wel eens te verschillen!

Instagram versus Reality over koffie

Ik vind het heerlijk om tijdens een ontspannen avond op de bank te scrollen door Instagram. En aangezien ik al een tijdje amper koffie drink, zoek ik nog wel eens naar een combinatie die me wel lekker lijkt. Prompt krijg je dan natuurlijk allerlei reels te zien. Daar tussen zitten zeker combinaties die ik graag een keer zou willen proberen, alhoewel als je de comments leest? Of de comments nu echt de realiteit zijn weet ik niet altijd maar ze weerhouden je soms wel van het uitproberen. 😉

Affogato | Espresso met vanille-ijs

Eén van de eerst reels die ik tegen kwam was een Affogato, vanille-ijs met espresso. Een redelijk bekend dessert in de Italiaanse keuken, dat heerlijk is! Het deed mij een beetje denken aan een ouderwetse café Liégeois. Tegenwoordig wordt het prachtig geserveerd in een klein kopje met een beetje koffie. Onder de deze versie stonden echter verschillende meningen in de comments: “Man I thought that was mashed potatoes at first”, “Is that butter and espresso” of “Lekker maar als ik dit elke avond zou drinken mag ik wel 2x per dag naar de sportschool.” Dit laatste klopt wel een beetje volgens mij! In de realiteit ga ik het dus maar niet te vaak maken.

Dalgona |Koffie, poedersuiker en heet water

Recept 1 lepel oploskoffie, 1 lepel poedersuiker en 1 lepel heet water en het mixen kan beginnen. Daarna schenk je het over ijsblokjes, lijkt zo simpel en lekker zoet. In de comments onder andere: “Dear get your information right and stop pretending you invented something new! The Greeks have been making those for years!”. Als ik echter opzoek waar Dalgona oorspronkelijk vandaan komt, kan ik geen duidelijk antwoord vinden. India, Zuid-Korea of Macau (China) wordt genoemd maar zeker geen Griekenland. Toch lijkt het niet moeilijk om te maken, al denkt niet iedereen er zo over: “The hack didn’t work for me, I ain’t gonna do this ever again, I wasted a lot of coffee and sugar!” Bekijk mijn poging eens, zo zoet, jakkie die gaat het dus ook niet worden!

Paprika cappuccino uit Shanghai

Een cappuccino in een paprika, misschien wel de meest bizarre combinatie die ik tot nu toe ben tegen gekomen. Als er dan ook gereageerd wordt met “You should go to jail for this” ben ik niet helemaal verbaasd. Iemand anders stelt dan ook voor dat het misschien een beter idee is om het in een sinaasappel of kokosnoot te doen. Hoe dan ook in de realiteit heb ik geen enkele behoefte dit zelf te proberen!

Sinaasappel of Limoen

Schijnbaar is deze combinatie een schok voor veel Italianen. Echter komt koffie in combinatie met limoen wel vaker voor in Italië. “Please just drink an espresso” of “Surprisingly, coffee and orange go well together and taste good”, zijn een aantal van de reacties onder de reel. Zowel sinaasappel als limoen lijkt me geen gekke combinatie, koffie met een limoncello of orancello ernaast is natuurlijk ook gebruikelijk. Enfin de smaak komt amper in de koffie…

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.