Een waardebepaling

Een waardebepaling

Een waardebepaling is een kritische beoordeling van de waarde van een bedrijf. Zowel bij een geplande overname van een bestaand leisure- of horecabedrijf als bij de verkoop van uw eigen onderneming, biedt een waardebepaling inzicht in de reële economische waarde.

Op basis van de volgende stappen wordt de economische waarde van een leisure- of horecabedrijf bepaald:

  • Profielschets van het bedrijf: wat wordt er precies overgenomen?
  • Bezoek huidige bedrijf: wat is de staat van het bedrijf, zijn er specifieke investeringen die direct moeten worden gedaan bij overname?
  • Financiële analyse: hoe heeft het bedrijf de afgelopen drie jaar gefunctioneerd?
  • Financiële analyse: hoe heeft de corona pandemie invloed gehad op het bedrijf en hoe zal het invloed hebben na overname – wat is hier de impact van op de waarde?
  • Wat is de dekkingswaarde – wat zou men strikt economisch gezien mogen investeren om ook na de overname nog een rendabele exploitatie te kunnen runnen?
  • Wat is de uiteindelijke economische waarde van het bedrijf bestaande uit over te nemen inventaris, goodwill en eventuele andere zaken?

Bij overname is vaak financiering noodzakelijk, wij staan op de short list van diverse banken. Met een door ons opgestelde waardebepaling staat de aanvraag voor financiering sterker. Mede door onze brancheboekjes en jarenlange ervaring zijn wij dé expert voor vele specifieke horeca- en leisureconcepten.

Kosten

De kosten voor een waardebepaling zijn sterk afhankelijk van het type en de grootte van het bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op via 071 – 541 88 67 om uw plannen te bespreken, dan stellen wij voor u een offerte voor de werkzaamheden op.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.